current views are: 2

29 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση09:05

Η Malaysia Airlines «κόβει» 6.000 θέσεις εργασίας

Κατά 30% πρόκειται να μειώσει το εργατικό της δυναμικό η Malaysia Airlines,στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της.

Δημοσίευση 09:05’
αρθρο-newpost

Κατά 30% πρόκειται να μειώσει το εργατικό της δυναμικό η Malaysia Airlines,στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της.

Κατά 30% πρόκειται να μειώσει το εργατικό της δυναμικό η Malaysia Airlines, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της.

Παράλληλα, θα περιορίσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα και θα αλλάξει πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο μετά τον Ιούλιο του 2015, ενώ θα ενισχυθεί με έξι δισεκ. ρίνγκιτ (1,90 δισεκ. δολάρια), σύμφωνα με το κρατικό επενδυτικό ταμείο Khazanah της Μαλαισίας που έχει την πλειοψηφία των μετοχών των μαλαισιανών αερογραμμών. 

Όπως προβλέπεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης 12 σημείων, η εταιρεία θα περικόψει κατά 6.000 τις θέσεις εργασίας από περίπου 20.000 που είναι σήμερα, καθώς επιδιώκει να σταματήσει τις απώλειές της, οι οποίες επιδεινώθηκαν από τις δύο αεροπορικές τραγωδίες φέτος, των πτήσεων MH370 και MH17

Το επενδυτικό ταμείο ανακοίνωσε επίσης ότι η Malaysia Airlines θα αποχωρήσει από το χρηματιστήριο της Κουάλα Λουμπούρ μέχρι τα τέλη του 2014, προσθέτοντας ότι ο Αχμαντ Τζαουχάρι Γιαχία θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος μέχρι τον Ιούλιο του 2015.

Το Khazanah Nasional δήλωσε ότι στόχος του είναι να επαναφέρει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια στην κερδοφορία την αεροπορική εταιρεία, η οποία θα αποχωρήσει από το χρηματιστήριο με στόχο η νέα Malaysia Airlines να εισαχθεί εκ νέου μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια από σήμερα.


σχετικα αρθρα