current views are: 5

29 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση09:38

ΟΗΕ: Στους 2.593 οι νεκροί από τις μάχες στην ανατολική Ουκρανία

Στους 2.593 ανέρχονται οι νεκροί από τις μάχες στην ανατολική Ουκρανία.

Δημοσίευση 09:38’
αρθρο-newpost

Στους 2.593 ανέρχονται οι νεκροί από τις μάχες στην ανατολική Ουκρανία.

Στους 2.593 ανέρχονται οι νεκροί, άμαχοι και ουκρανοί αυτονομιστές, που έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Απριλίου στις μάχες που διεξάγονται στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

“Η τάση είναι σαφής και ανησυχητική. Υπάρχει σημαντική αύξηση του απολογισμού των νεκρών στα ανατολικά”, δήλωσε ο Ιβάν Σιμόνοβιτς, βοηθός γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

“Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των νεκρών είναι 2.593 — κοντά στις 3.000 αν περιλάβουμε τα 298 θύματα της συντριβής της πτήσης MH17 (της Malaysia Airlines)”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Σιμόνοβιτς στην έκθεση που παρουσιάσε τόνισε πως τα θύματα μεταξύ των αμάχων θα συνεχίσουν να αυξάνονται “καθώς κάθε πλευρά αυξάνει την ισχύ της με επιστράτευση, καλύτερη οργάνωση ή ανάπτυξη νέων μαχητών και περισσότερο εξελιγμένα όπλα και στήριξη από το εξωτερικό”.

Στην έκθεση οι φιλορώσοι αυτονομιστές κατηγορούνται για ένα ευρύ φάσμα παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο οποίο περιλαμβάνονται φόνοι, απαγωγές και βασανιστήρια, ενώ αναφέρεται πως έχουν “σταθερή προμήθεια” εξελιγμένων όπλων και πυρομαχικών.


σχετικα αρθρα