Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας προέβη σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, τόνισε ότι ποσοστό μεγαλύτερο από το 30% των ρωσικών νοσοκομείων δεν έχει ζεστό νερό και ποσοστό μεγαλύτερο από το 8% δεν έχει καθόλου νερό και συμπλήρωσε ότι το ένα τέταρτο των νοσοκομειακών ιδρυμάτων της χώρας χρειάζεται "ολοκληρωτική ανακαίνιση".

Επίσης ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, ολοκληρώνοντας την εικόνα των νοσοκομείων, τόνισε ότι το 9% δεν έχει ούτε αποχετεύσεις και το 25% των ιατρικών ιδρυμάτων της Ρωσίας χρειάζεται ολική ανακαίνηση.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για τη διάθεση περίπου 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του τομέα της υγείας στη Ρωσία την περίοδο 2011-2012.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στον τομέα της δημόσιας υγείας, ενώ η χώρα αντιμετωπίζει παράλληλα μια βαθιά δημογραφική κρίση.

Στον τομέα της υγείας υπάρχει εξάλλου πολύ μεγάλη διαφθορά και οι ασθενείς αναγκάζονται συχνά να δίνουν "φακελάκια" για να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται.