Σε «σοβαρό» από «σημαντικό» αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού ασφαλείας στη Βρετανία, εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής που συνδέεται με τη Συρία και το Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι.

Η αλλαγή του επιπέδου σημαίνει ότι μία επίθεση είναι «πιθανή σε υψηλό βαθμό» χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πληροφορίες για μία «άμεσα επικείμενη» απειλή, διευκρίνισε το υπουργείο.

«Η αύξηση του επιπέδου συνδέεται με την τις εξελίξεις στη Συρία και στο Ιράκ, όπου τρομοκρατικές οργανώσεις σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον χωρών της Δύσης. Σε ορισμένα από αυτά τα σχέδια εμπλέκονται πιθανόν ξένοι μαχητές που έχουν επισκεφθεί αυτήν την περιοχή προερχόμενοι από τη Βρετανία και τη Ευρώπη προκειμένου να συμμετάσχουν στις συγκρούσεις» υπογράμμισε η Μέι σε ένα δελτίο Τύπου.

«Είμαστε αντιμέτωποι στη Βρετανία με μια πραγματική και σοβαρή απειλή που συνδέεται με τη διεθνή τρομοκρατία. Καλώ τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να καταγγέλλουν κάθε ύποπτη ενέργεια στην αστυνομία» επέμεινε η υπουργός.