Αεροσκάφος που έχει ναυλώσει η κυβέρνηση της Γαλλίας και το οποίο μεταφέρει 10 τόνους ιατρικού υλικού έφτασε σήμερα στη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων στη Λιβύη.

Το Airbus που μετέφερε επίσης μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων αποτελεί την πρώτη πτήση με ανθρωπιστική βοήθεια που ναυλώνουν οι γαλλικές αρχές.

Η Ιταλία είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι θα στείλει στη Βεγγάζη ένα στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 με 14,5 τόνους ιατρικού υλικού, το οποίο θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για τη νοσηλεία 60.000 ασθενών, κυρίως τραυματιών στις μάχες εναντίον των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στο λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Εξάλλου η Ισπανία θα στείλει στη Βεγγάζη έναν διπλωμάτη της για να "ενισχύσει το διάλογο" με τους λίβυους εξεγερμένους του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, όπως δήλωσε σήμερα μία ισπανική διπλωματική πηγή.

Αυτός ο διπλωμάτης, ο Χοσέ Ριέρα, που είναι πρεσβευτής σε ειδική αποστολή για θέματα της Μεσογείου, "αναμένεται να αναχωρήσει σε δύο περίπου εβδομάδες" για τη Βεγγάζη, σύμφωνα με αυτή την πηγή.

Στόχος είναι "να ενισχυθεί ο διάλογος με το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης", διευκρίνισε.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Τρινιδάδ Χιμένεθ αναμένεται να δώσει αργότερα σήμερα περισσότερες πληροφορίες για αυτή τη διπλωματική αποστολή σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει από τη Ντόχα του Κατάρ.

TAGS