Η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, που έχει τεθεί από την Τρίτη υπό κράτηση, είναι «ασταθής», μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο Mena επικαλούμενο μία ιατρική πηγή από το νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέϊχ.

Μία ιατρική ομάδα παρακολουθεί στενά την κατάστασή του και οι πληροφορίες που διαρρέουν για την πραγματική κατάσταση της υγείας του είναι αλληλοσυγκρουόμενες, καθώς άλλες αναφέρουν ότι νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, εξαιτίας «καρδιακής κρίσης», που υπέστη κατά τη διάρκεια της εξέτασης από τους ανακριτές του και άλλες υποστηρίζουν ότι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση που του επιτρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτών στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Μουμπάρακ υπέστη καρδιακό επεισόδιο στη διάρκεια της ανάκρισής του για την υπόθεση των βιαιοτήτων που διαπράχθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο εναντίον των αντικαθεστωτικών διαδηλωτών.

Ο δημόσιος κατήγορος κλήτευσε τον Χόσνι Μουμπάρακ, την Κυριακή για το θέμα των θανάτων διαδηλωτών αλλά και της υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος.

Στην πρώτη δημόσια δήλωσή του από την ημέρα που εξέπεσε από το αξίωμά του, ο Μουμπάρακ αντέκρουσε τις κατηγορίες και εξέφρασε την έκπληξη και την απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση που του επιφυλάχθηκε.

Παράλληλα υπό κράτηση βρίσκονται και οι δύο γιοι του τέως προέδρου καθώς εκκρεμούν εις βάρος τους οι κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της διαφθοράς.