Διευρυμένο προβάδισμα έως και 10 μονάδες από την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ παίρνει σε νέα δημοσκόπηση η περιβαλλοντολόγος Μαρίνα Σίλβα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας από την εταιρία δημοσκοπήσεων Datafolha οι προεδρικές εκλογές της 5ης Οκτωβρίου θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο ψηφοφορίας, όπου η νυν πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ θα ηττηθεί από την Μαρίνα Σίλβα η οποία εισήλθε στην εκλογική κούρσα μόλις πριν από 10 ημέρες και με αφορμή το θάνατο του υποψηφίου που είχε αρχικά ορίσει το κόμμα της. 

Η Μαρίνα Σίλβα έχει σημειώσει δημοσκοπική άνοδο καθώς βρίσκεται στο 34% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων έναντι 21% που λάμβανε σε προηγούμενη δημοσκόπηση της Datafolha η οποία είχε διεξαχθεί πριν η Σίλβα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά της. Το ποσοστό της Ντίλμα Ροιύσεφ έχει υποχωρήσει στο 34% από 36% κατά τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας. 

Αν η εκλογική μάχη οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο στις 26 Οκτωβρίου, όπως και αναμένεται, η Σίλβα θα κερδίσει με το 50% των ψήφων, ενώ η Ρούσεφ θα λάβει το 40%, διευρύνοντας το περιθώριο της νίκης από 6 έως 10 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με την Datafolha. 

Η υποστήριξη προς τον κεντρώο υποψήφιο και εκλεκτό των επιχειρήσεων και αγορών Αέσιο Νέβες έχει πέσει στο 15% από 20 % σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση στις 18 Αυγούστου. Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 2.844 ερωτηθέντων ψηφοφόρων από τις 28 έως 29 Αυγούστου και έχει περιθώριο σφάλματος συν ή μείον δύο ποσοστιαίες μονάδες.