Δεν θα αποφασίσουν σήμερα οι ευρωπαίοι ηγέτες στη σύνοδο κορυφής αν θα επιβάλλουν νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο φινλανδός πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Στουμπ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι θα συζητήσουμε νέες κυρώσεις καθώς η κατάσταση έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες (…) αλλά δεν θα αποφασίσουμε για την επιβολή τους σήμερα», είπε ο Στουμπ σε συνέντευξή του στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό YLE.

«Αν η Ρωσία συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές της προσπάθειες (στην ανατολική Ουκρανία), πιστεύω ότι είναι σωστό να σκληρύνουν οι κυρώσεις, αλλά ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί», τόνισε.

«Υπάρχουν χώρες που θέλουν να σκληρύνουν οι κυρώσεις αμέσως και χώρες που επιθυμούν μια πιο ήρεμη προσέγγιση», πρόσθεσε ο φινλανδός πρωθυπουργός.

Ο ίδιος εκτίμησε πως κατά τη διάρκεια της συνόδου θα οριστεί η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, ενώ πρόσθεσε ότι η μάχη μεταξύ της δανής πρωθυπουργού Χέλε Τόρνινγκ- Σμιτ και του πολωνού ομολόγου της Ντόναλντ Τουσκ για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι στήθος με στήθος.