Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προετοιμασμένη να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Παράλληλα, δήλωσε ότι επιθυμεί μια πολιτική συμφωνία με στόχο τον τερματισμό της διένεξης.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ο Μπαρόζο υπογράμμισε:

«Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε πολύ σκληρά και ξεκάθαρα μέτρα» αλλά παραμένουμε ανοικτοί στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης. «Βρισκόμαστε σε μια πολύ δραματική κατάσταση» επεσήμανε μετά τη συνάντησή του με τον ουκρανό πρόεδρο.

«Θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε μία κατάσταση όπου θα φθάναμε στο σημείο χωρίς επιστροφή εάν η κλιμάκωση συνεχιζόταν» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακόμη, σημείωσε πως το να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις δεν στοχεύει στην κλιμάκωση της κρίσης αλλά στο να ασκηθούν πιέσεις στη Μόσχα προκειμένου να έλθει σε διαπραγματεύσεις και υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιθυμεί την αντιπαράθεση- «δεν έχει κανένα νόημα να έχουμε… ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο». Τόνισε ότι αυτό θα ήταν «επιζήμιο για ολόκληρη την Ευρώπη».