Να σταματήσει την «πρόσφατη επίθεσή της» εναντίον της Ουκρανίας κάλεσε τη Ρωσία η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, στο πλαίσιο μιας ανεπίσημης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μιλάνο.

«Όλοι οι υπουργοί εξέφρασαν την βαθιά τους ανησυχία για το θέμα της πρόσφατης επίθεσης μονάδων του ρωσικού τακτικού στρατού» εναντίον της Ουκρανίας δήλωσε η Άστον, προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου θα παραστεί στη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, με αντικείμενο την απάντηση που θα πρέπει να δοθεί απέναντι στην κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης.

Η ίδια τόνισε ότι εναπόκειται στους ηγέτες των 28 κρατών μελών της ΕΕ να αποφασίσουν τα απαιτούμενα μέτρα.

«Προτρέπουμε τη Ρωσία να τερματίσει τις εχθροπραξίες και τη μεταφορά όπλων και προσωπικού στην εμπόλεμη ζώνη και να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία» προσέθεσε η Άστον που έκανε τις δηλώσεις αυτές έχοντας στο πλευρό της την υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Οι υπουργοί «είναι ξεκάθαροι ως προς το γεγονός ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη διένεξη. Χρειάζεται μία διαρκής λύση που θα σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» προσέθεσε η Άστον.