Τρόμος επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον πλανήτη, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζονται να επιτεθούν με τον ιό της πανώλης.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy, σε περιοχή την οποία εγκατέλειψαν οι τζιχαντιστές βρέθηκε φορητός υπολογιστής με χιλιάδες έγγραφα, ένα εκ των οποίων ήταν εγχειρίδιο 19 σελίδων με οδηγίες για την κατασκευή φορητών βιολογικών όπλων και συγκεκριμένα για την εξάπλωση του ιού της βουβωνικής πανώλης. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  το εγχειρίδιο περιέχει λεπτομέρειες για το που μπορεί να βρει κάποιος βακτήρια, πώς να τα καλλιεργήσει σε εργαστήρια και πώς να μολύνει ανθρώπους και κατ' επέκταση ολόκληρους πληθυσμούς.

Την ίδια ώρα, ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας εκτίμησε σήμερα ότι  η τρομοκρατία θα εξαπλωθεί σύντομα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα στη Μέση Ανατολή.

Την Παρασκευή, ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε πως το Ισλαμικό Κράτος θέτει μια «μεγάλη και βαθιά απειλή» στην ασφάλεια της χώρας και εξέφρασε έντονους φόβους για τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία.

Αποκεφαλισμός και στον Λίβανο

Έναν στρατιώτη από τον Λίβανο αποκεφάλισαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος βρισκόταν μεταξύ των 19 στρατιωτών που είχαν αιχμαλωτίσει, όταν  κατέλαβαν για λίγες ημέρες μια πόλη στη λιβανική μεθόριο.

Ο στρατιώτης, που έχει αναγνωριστεί ως ο Άλι αλ Σάγεντ, ένας σουνίτης μουσουλμάνος από το βόρειο Λίβανο, εμφανίζεται στο βίντεο με τα μάτια καλυμμένα, τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη του, να αντιστέκεται και να κλωτσάει ενώ ένας μαχητής ανακοινώνει ότι θα τον εκτελέσει.

Ο στρατός του Λιβάνου απέφυγε να σχολιάσει αλλά πηγές ασφαλείας και πηγές από το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσαν τον τελευταίο αυτό αποκεφαλισμό.

Ώρες μετά η οργάνωση ανήρτησε ένα βίντεο όπου εμφανίζονται 9 άλλοι στρατιώτες να εκλιπαρούν για τις ζωές τους, απευθύνοντας έκκληση στις οικογένειές τους να βγουν στους δρόμους στις επόμενες 3 ημέρες για να ζητήσουν την απελευθέρωση των ισλαμιστών κρατουμένων ως προϋπόθεση να μην έχουν την τύχη του αλ Σάγεντ.