Υπέρ των αλλαγών στο 35ωρο τάσσονται σχεδόν τα δύο τρίτα των Γάλλων, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις. 

Ειδικότερα, το 65% των Γάλλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου IFOP, θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να κάνουν εξαιρέσεις όσον αφορά το 35ωρο εάν καταλήξουν σε συμφωνία με τα συνδικάτα. Το 35% είπε ότι αντιτάσσεται στην ιδέα.

Μια ακόμη δημοσκόπηση, της εταιρείας Odoxa για την εφημερίδα Le Parisien και τον ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίαυλο i>Télé, κατέδειξε ότι το 62% των Γάλλων υποστηρίζει την ρύθμιση του ωραρίου εργασίας. Μεταξύ όσων δήλωσαν ψηφοφόροι των Σοσιαλιστών, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 53%, ενώ μεταξύ των συντηρητικών ψηφοφόρων στο 77%. Ωστόσο το 57% όσων δήλωσαν ψηφοφόροι της γαλλικής αριστεράς εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση της Odoxa, το 57% των Γάλλων και το 71% των Σοσιαλιστών ψηφοφόρων θεωρεί πως ο Μακρόν, πρώην στέλεχος μιας επενδυτικής τράπεζας και πρώην σύμβουλος του προέδρου Ολάντ για οικονομικά θέματα, έχει «το σωστό προφίλ για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσχέρειες της Γαλλίας».

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα, ο νέος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε σάλο, καθώς σε συνέντευξή του  πρότεινε ακριβώς αυτό ως ένα μέτρο που θα συνέβαλε στην τόνωση της εμπιστοσύνης για τις επιχειρήσεις αλλά και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς τους.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν τις άμεσες και σφοδρές αντιδράσεις των συνδικάτων και η κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ έσπευσε να διαψεύσει πως σχεδιάζει αλλαγή του νόμου.