Ο αριθμός των γαλλικών δυνάμεων που είναι εγκατεστημένες στο εξωτερικό αναμένεται να μειωθεί μέχρι το 2014 στους 4.100 στρατιώτες από τους 6.450 που είναι σήμερα, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζεράρ Λονγκέ.

"Η εγκατάσταση των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες προκλήσεις του τόξου της κρίσης που εκτείνεται από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό και την Υποσαχάρεια Αφρική" ανέφερε ο υπουργός, σε ανακοίνωσή του μετά από το υπουργικό συμβούλιο.

Στην Αφρική θα υπάρχουν δύο βάσεις στην Λιμπρβίλ και στο Τζιμπουτί και δύο περιφερειακά τμήματα στο Τσαντ και τη Σενεγάλη.

Αυτά τα τέσσερα σημεία θα "διατηρούν τον ρόλο της συνεργασίας στην άμυνα, αλλά επίσης θα χρησιμεύουν ως υπομόχλιο για μελλοντικές επιχειρήσεις διατήρησης της ειρήνης στην περιοχή".

Ο Γάλλος υπουργός σημείωσε ότι σήμερα υπάρχουν 6.450 στρατιώτες, ενώ στόχος είναι μέχρι το 2014 να μειωθούν στους 4.100, σύμφωνα με την Λευκή Βίβλο του 2008 για την Άμυνα που καθορίζει τους όρους της αναδιοργάνωσης των γαλλικών στρατευμάτων.