Οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από θέσεις από τις οποίες μπορούν να πλήξουν μη στρατιωτικούς στόχους στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και πρόσθεσε ότι οι σημερινές συνομιλίες της «ομάδας επαφής» για την Ουκρανία στο Μινσκ πρέπει να έχουν ως στόχο την επίτευξη άμεσης και άνευ όρων εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία.

«Πρέπει να εγκαταλείψουν τις θέσεις από τις οποίες μπορούν να πλήξουν τον άμαχο πληθυσμό», είπε ο Λαβρόφ απευθυνόμενος σε φοιτητές στη Μόσχα. «Υπολογίζω πολύ στο ότι οι σημερινές συνομιλίες θα αφιερωθούν πάνω από όλα στον στόχο της επίτευξης συμφωνίας για άμεση και άνευ όρων εκεχειρία».

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

"Δεν θα υπάρξει στρατιωτική επέμβαση, τασσόμαστε υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης της σοβαρής αυτής κρίσης, αυτής της τραγωδίας", είπε.

Όσον αφορά στις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας, δήλωσε ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί την οικονομία της, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της.