Εκ νέου διορίστηκε πρωθυπουργός της Λιβύης από τη βουλή των αντιπροσώπων ο Αμπντάλα αλ Τένι σήμερα.

Όλα αυτά την ώρα που η κεντρική κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο πολλών υπουργείων στην Τρίπολη τα οποία έχουν καταλάβει ένοπλες ομάδες οι οποίες έχουν σχηματίσει ένα ξεχωριστό κοινοβούλιο.

Το κοινοβούλιο που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές του Ιουνίου μεταφέρθηκε τον προηγούμενο μήνα στην ανατολική πόλη Τομπρούκ, καθώς ένοπλες ομάδες μάχονταν για τον έλεγχο της λιβυκής πρωτεύουσας

Μια συμμαχία δυνάμεων υπό τη διοίκηση μιας πολιτοφυλακής από τη δυτική πόλη Μιζουράτα έθεσε υπό τον έλεγχό της την Τρίπολη την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αλ Τένι, πρώην υπουργός Άμυνας και στρατιώτης καριέρας που είναι πρωθυπουργός από τον Μάρτιο, τώρα πρέπει να επανακτήσει τον έλεγχο της χώρας, η οποία πολλοί φοβούνται ότι ολισθαίνει στον εμφύλιο πόλεμο.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ ισλαμιστών και δυνάμεων που πρόσκεινται στον απότακτο στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ στη Βεγγάζη.

Οι δυνάμεις των ισλαμιστών, ανάμεσά τους και μαχητές της οργάνωσης Άνσαρ αλ Σαρία, εξαπέλυσαν σήμερα νέα επίθεση για την κατάληψη του πολιτικού και στρατιωτικού αεροδρομίου της Βεγγάζης, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Χάφταρ και των ειδικών δυνάμεων του στρατού της Λιβύης.