Την ιστοσελίδα με το «πρόγραμμα των χιλίων ημερών» που θα δίνει στοιχεία την υλοποίηση των στόχων της κυβέρνησης, παρουσίασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

Ο ιστότοπος «Βήμα προς Βήμα», θα ενημερώνεται μέχρι την 28η Μαΐου 2017 και θα προσφέρει πληροφόρηση για τις πρωτοβουλίες και τις μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιεί η κυβέρνηση.

«Πρόκειται για ένα παζλ. Τώρα διαθέτουμε το εξωτερικό περίγραμμα και, βήμα-βήμα, θα το γεμίσουμε με ψηφίδες και περιεχόμενο», τόνισε ο ο Ματέο Ρέντσι που προσέθεσε πως «με τον τρόπο αυτό ο καθένας θα φέρει ευθύνη και θα δίνει λόγο για την δράση του».

Ο Ρέντσι αναφέρθηκε σε ορισμένα από τα μέτρα που ενέκρινε έως τώρα η κυβέρνησή του. Τόνισε ότι «η μείωση κατά 50% των συνδικαλιστικών αδειών, η δυνατότητα μετάθεσης των δημοσίων υπαλλήλων σε ακτίνα πενήντα χιλιομέτρων από τον τόπο διαμονής τους και η έγκριση ορίου για τους μισθούς των διευθυντικών στελεχών του δημοσίου είναι σημαντικά επιτεύγματα».

«Εργαζόμαστε για να προωθήσουμε, όπως όλοι, την στρατηγική μας στην Ευρώπη. Δεν θεωρούμε ότι οι μισθοί στην χώρα μας πρέπει να μειωθούν, θέλουμε να κάνουμε χρήση της ήδη υπάρχουσας ευελιξίας», δήλωσε ο σαραντάχρονος πρωθυπουργός.