Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρωθυπουργός της Αυστρίας, με την κυβέρνηση να αποκτά τρεις νέους υπουργούς και δύο υφυπουργούς, οι οποίοι ορκίστηκαν σήμερα. 

Ο ανασχηματισμός —εννέα μήνες από τη σύστασή της μετά τις βουλευτικές εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου— κατέστη αναγκαίος αφενός λόγω του απροσδόκητου θανάτου της προέδρου της Βουλής Μπάρμπαρα Πράμερ πριν από ακριβώς ένα μήνα.

Εφετέρου εξαιτίας της εμφανιζόμενης ως «αιφνιδιαστικής» αλλά στην πραγματικότητα αναμενόμενης παραίτησης, την περασμένη Τρίτη, του Μίχαελ Σπίντελεγκερ από όλα τα αξιώματά του: του αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος, του αντικαγκελάριου και του υπουργού Οικονομικών.

Πέραν των πέντε νέων μελών, ορκίστηκε σήμερα αντικαγκελάριος της κυβέρνησης, της οποίας ηγείται ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, ο νέος αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Ράινχολντ Μιτερλένερ, που παραμένει συγχρόνως επικεφαλής του υπουργείου Οικονομίας και Επιστημών.

Σημαντικότερη αλλαγή στην κυβέρνηση θεωρείται η ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών, στη θέση του παραιτηθέντα Μίχαελ Σπίντελεγκερ, από τον 61 χρόνων έως τώρα διευθυντή της Κεντρικής Ομοσπονδίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αντιπρόεδρο του Ομοσπονδιακού Επιμελητηρίου Αυστρίας, Χανς-Γεργκ Σέλινγκ.