Για άτομα εκπαιδευμένα «για τρομοκρατικές πράξεις και τζιχάντ στη Συρία», σε ορισμένες περιοχές της Αλβανίας έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Τίρανα, ύστερα από συνάντηση με τον Καναδό ομόλογό του Τζον Μπερντ.

«Σε ορισμένες περιοχές της Αλβανίας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις και τζιχάντ στη Συρία« δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ένα τέτοιο φαινόμενο, όπως και στο Κόσοβο, τροφοδοτείται -μεταξύ άλλων- σε μεγάλο βαθμό από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί και τους ωθούν να πάνε στη Συρία.

«Η Αλβανία δεν έχει αρνηθεί, ότι σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τη θρησκευτική αρμονία, καθώς αυτό είναι μία από τις πολύτιμες αξίες που έχουμε. Ως εκ τούτου και η επίσκεψη του Πάπα αποσκοπεί στο να στηρίξει αυτή την αξία» σημείωσε.

Ο κ. Μπουσάτι πρόσθσεσε ότι η Αλβανία εργάζεται με τις διεθνές αρχές για να απομονώσει το φαινόμενο αυτό. «Είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει επηρεάσει μόνο την Αλβανία» δήλωσε ο αλβανός υπουργός.