Τους 31 έχουν φτάσει οι νεκροί από την επιδημία του ιού Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η οποία όμως παραμένει περιορισμένη σε μια απομακρυσμένη περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

«Υπάρχουν πλέον 31 νεκροί», έναντι των 13 που είχαν καταγραφεί μέχρι τώρα, δήλωσε ο Γιουτζίν Καμπάμπι, ο υπεύθυνος Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη ΛΔ Κονγκό.

«Η επιδημία παραμένει περιορισμένη στην περιοχή Μπεντέ», πόλη της επαρχίας Εκουατέρ η οποία βρίσκεται περίπου 800 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κινσάσα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Καμπάμπι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Μπαντάκα, πρωτεύουσα της Εκουατέρ, μαζί με μια αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας της ΛΔ Κονγκό Φέλιξ Καμπάνγκε Νούμπι και ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη χώρα Τζόζεφ Καμπορέ, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί στην Μπέντε.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι πλέον έχουν καταγραφεί «53 κρούσματα επιβεβαιωμένα, ύποπτα ή πιθανά», ενώ ακόμη 185 άνθρωποι βρίσκονται «υπό παρακολούθηση» επειδή ενδέχεται να είχαν επαφή με κάποιον ασθενή.