current views are: 1

2 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:47

Στους 31 οι νεκροί από τον Έμπολα στο Κονγκό

Τους 31 έχουν φτάσει οι νεκροί από την επιδημία του ιού Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Δημοσίευση 12:47’
αρθρο-newpost

Τους 31 έχουν φτάσει οι νεκροί από την επιδημία του ιού Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Τους 31 έχουν φτάσει οι νεκροί από την επιδημία του ιού Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η οποία όμως παραμένει περιορισμένη σε μια απομακρυσμένη περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

«Υπάρχουν πλέον 31 νεκροί», έναντι των 13 που είχαν καταγραφεί μέχρι τώρα, δήλωσε ο Γιουτζίν Καμπάμπι, ο υπεύθυνος Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη ΛΔ Κονγκό.

«Η επιδημία παραμένει περιορισμένη στην περιοχή Μπεντέ», πόλη της επαρχίας Εκουατέρ η οποία βρίσκεται περίπου 800 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κινσάσα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Καμπάμπι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Μπαντάκα, πρωτεύουσα της Εκουατέρ, μαζί με μια αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας της ΛΔ Κονγκό Φέλιξ Καμπάνγκε Νούμπι και ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη χώρα Τζόζεφ Καμπορέ, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί στην Μπέντε.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι πλέον έχουν καταγραφεί «53 κρούσματα επιβεβαιωμένα, ύποπτα ή πιθανά», ενώ ακόμη 185 άνθρωποι βρίσκονται «υπό παρακολούθηση» επειδή ενδέχεται να είχαν επαφή με κάποιον ασθενή.


σχετικα αρθρα