Απογοήτευση προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του νέου Προέδρου της Τουρκίας στα κατεχόμενα, ιδιαίτερα σε όσους επένδυσαν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε ότι ελπίζει πως θα υπάρξει παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στρατηγικούς εταίρους της Κύπρου,με στόχο να βοηθήσουν στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό.

Όσον αφορά στους σχυρισμούς του κ. Ερντογάν ότι δεν παρέλαβε την επιστολή, που του απέστειλε, διά του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι «εάν αναγνώριζε ότι παρέλαβε την επιστολή, ενδεχομένως να θεωρούσε ότι θα αναγνώριζε και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο κύπριος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο διορισμός του νέου συμβούλου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, η ευρύτερη εμπλοκή του διεθνούς οργανισμού, το επιπρόσθετο ενδιαφέρον και από φίλες χώρες και η επικείμενη συνάντησή του με το Μπαν Κι Μουν στη Νέα Υόρκη θα βοηθήσουν να υπάρξει έξοδος από το αδιέξοδο.