Ινδία, εκεί που το κορίτσι αποτελεί κατάρα και το αγόρι ευλογία. Οι κάτοικοι έχουν επιδοθεί στη γενοκτονία των θηλυκών παιδιών, είτε με τις συστηματικές αμβλώσεις είτε με την παραμέληση, της σίτισής τους ή ακόμη και τη δολοφονία τους.

Οι οικογένειες πιέζουν συστηματικά τις μητέρες να προχωρήσουν σε άμβλωση εάν το παιδί που κυοφορούν, είναι κορίτσι.

Το υπερηχογράφημα στην αχανή χώρα, είναι ιδιαίτερα φθηνό και η χρήση του για την εξακρίβωση του φύλου ήταν τόσο διαδεδομένη, που η ινδική κυβέρνηση απαγόρεψε δια νόμου στους γιατρούς να αποκαλύπτουν το φύλο πριν τη γέννηση.

Ο νόμος αυτός καταπατείται συστηματικά. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο αριθμός των κοριτσιών σε σχέση με των αγοριών έχει μειωθεί από το 2001. Σήμερα υπάρχουν 914 κορίτσια για κάθε 1000 αγόρια στην Ινδία ενώ δέκα χρόνια πριν η αντιστοιχία ήταν 927 προς 1000. Να σημειωθεί ότι ο φυσιολογικός αριθμός γεννήσεων κοριτσιών και αγοριών είναι περίπου 950 κορίτσια προς 1000 αγόρια.

«Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τους χειρότερους μας φόβους. Είναι κάτι που κι εμείς και πολλοί άλλοι προειδοποιούσαμε για πολλά χρόνια και είναι ντροπή για ολόκληρη τη χώρα. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν τα μπαλώματα και να κοιτάξουμε ολόκληρο το πρόβλημα ώστε να αναπτύξουμε μια στρατηγική που θα αλλάξει την κατάσταση» επισημαίνει ο Sandeep Chachra, διευθυντής της Action Aid Ινδίας.