ΔΝΤ: Η Ουκρανία θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα, αν συνεχιστούν οι συγκρούσεις

ΔΝΤ: Η Ουκρανία θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα, αν συνεχιστούν οι συγκρούσεις

Δεν θα είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους της βάσει της συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την παροχή του δανείου 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων η Ουκρανία, λόγω των συνεχιζόμενων μαχών στα ανατολικά και της διαμάχης για το φυσικό αέριο με τη Ρωσία, ανακοίνωσε το Ταμείο.

Το ΔΝΤ, στην έκθεση για την πορεία του ουκρανικού προγράμματος, εκτιμά πως τα χρήματα αυτά δεν θα φτάσουν, αν συνεχιστούν οι συγκρούσεις τους επόμενους μήνες. 

Εξάλλου το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι αν οι μάχες συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά, η Ουκρανία ενδέχεται να χρειαστεί έως και 19 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον χρηματοδότηση από δωρητές.

Παράλληλα το Ταμείο επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο έχει τηρήσει τις περισσότερες δεσμεύσεις του, γεγονός που επιτρέπει την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου, ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η επόμενη δόση των 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα δοθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, διευκρίνισε η ίδια πηγή, με την προϋπόθεση ότι το Κίεβο θα συμμορφωθεί με τους όρους του δανείου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο