current views are: 1

2 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση17:04

Ο Πούτιν θα «βγάλει στη φόρα» τη συνομιλία με τον Μπαρόζο!

Στο «κόκκινο» είναι η ένταση Δύσης – Μόσχας για την ουκρανική κρίση, με τη συνομιλία του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να έχει ανάψει «φωτιές».

Δημοσίευση 17:04’
αρθρο-newpost

Στο «κόκκινο» είναι η ένταση Δύσης – Μόσχας για την ουκρανική κρίση, με τη συνομιλία του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να έχει ανάψει «φωτιές».

Στο «κόκκινο» είναι η ένταση ΔύσηςΜόσχας για την ουκρανική κρίση, με τη συνομιλία του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να έχει ανάψει «φωτιές».

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα έτοιμο να δώσει στη δημοσιότητα τη μαγνητοφωνημένη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες για να αποδείξει ότι ο ρώσος πρόεδρος δεν είπε στον συνομιλητή του ότι «θα μπορούσε να καταλάβει το Κίεβο μέσα σε δύο εβδομάδες».

Η Μόσχα «είναι έτοιμη να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο (αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας) ώστε να άρει κάθε παρεξήγηση» ανέφερε σε επιστολή του προς τον Μπαρόζο ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντίμιρ Τσιζόφ, σύμφωνα με το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας.

Η συνομιλία θα δοθεί στη δημοσιότητα εκτός και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση ενημερώσει τη Ρωσία μέσα στις επόμενες δύο ημέρες ότι διαφωνεί με την ενέργεια αυτή, διαμήνυσε ο ρώσος διπλωμάτης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε χθες Δευτέρα στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο Μπαρόζο είπε ότι ο Πούτιν δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έθεσε για την παρουσία ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία και εμφανίστηκε απειλητικός: «Αν θέλω, μπορώ να καταλάβω το Κίεβο μέσα σε δύο εβδομάδες», φέρεται να είπε ο ρώσος πρόεδρος.

«Αυτό ξεπερνά τη διπλωματική πρακτική, εάν έγινε κάτι τέτοιο. Δεν είναι του επιπέδου μιας σοβαρής πολιτικής προσωπικότητας», σχολίασε ο Γιούρι Ουσάκοφ, ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για διεθνή θέματα. «Είτε ειπώθηκαν αυτές οι λέξεις είτε όχι, εγώ πιστεύω ότι απομονώθηκαν από το πλαίσιό τους και είχαν εντελώς διαφορετική σημασία», συμπλήρωσε.


σχετικα αρθρα