Άλλος ένας πονοκέφαλος για τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Την Πέμπτη αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Γαλλία το βιβλίο που έγραψε η πρώην πρώτη κυρία της χώρας Βαλερί Τριερβελέρ, στο οποίο θα περιγράφει τη ζωή της στο Μέγαρο των Ηλυσίων από τον Μάιο του 2012 ως τον Ιανουάριο του 2014 στο πλευρό του γάλλου προέδρου.

«Όλα όσα γράφω είναι αληθινά. Στο Μέγαρο των Ηλυσίων καμιά φορά αισθανόμουν σα να έκανα ρεπορτάζ. Και υπέφερα πολύ από το ψέμα για να πω κι εγώ», αναφέρει η Τριερβελέρ στο εξώφυλλο του βιβλίου που δημοσιεύεται στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, στο οποίο εργάζεται και η ίδια.

Το περιοδικό αναφέρει ότι περιέχει αποκλειστικά αποσπάσματα του βιβλίου της Τριερβελέρ, με τίτλο «Ευχαριστώ για αυτές τις στιγμές» (Merci pour ce moment), το οποίο θα κυκλοφορήσει στο Παρίσι ήδη από αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη στην υπόλοιπη Γαλλία.

«Γραμμένο με απόλυτη μυστικότητα» το βιβλίο αυτό των 320 σελίδων «είναι ταυτόχρονα μια κραυγή αγάπης και μια αργή κατάβαση στην κόλαση, μια κατάδυση στις προσωπικές στιγμές ενός ζευγαριού. Δύο πρόσωπα και τίποτα άλλο: η Βαλερί και ο Φρανσουά», γράφει το Paris Match.

Η ίδια παραθέτει τη δική της άποψη της ιστορίας «από τη λάμψη ως τη σκληρότητα του χωρισμού».