Σε περίπου 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθε το άμεσο κόστος των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας για τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν,«χτυπήσαμε περισσότερους από 6.000 στόχους και από αυτούς οι 5.000 επλήγησαν από την αεροπορία και περίπου 900 από την ξηρά και τη θάλασσα».

Παρά το εύρος της επιχείρησης ο Γιααλόν παραδέχτηκε ότι οι ένοπλες οργανώσεις στη Γάζα διαθέτουν ακόμη ένα οπλοστάσιο που δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Χαμάς, ο Ισλαμική Τζιχάντ και άλλες, είχαν 10.000 πυραύλους στην αρχή της επιχείρησης. Σήμερα τους έχει μείνει το ένα πέμπτο, αυτό όμως σημαίνει ότι έχουν 2.000 πυραύλους».

Σύμφωνα με τον Γιααλόν, κάθε αναχαίτιση πυραύλου από το αμυντικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος του Ισραήλ στοιχίζει 100.000 δολάρια (περίπου 76.000 ευρώ).

Την Κυριακή η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε μια σειρά μέτρων λιτότητας για να αντιμετωπιστεί το κόστος του πολέμου. Από τις περικοπές εξαιρείται πάντως ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας.