Την υπόσχεση να επισκεφθούν το παιδί τους το συντομότερο δυνατόν έδωσαν οι γονείς του μικρού βρετανού Άσια Κινγκ βγαίνοντας από τη φυλακή.

Οι γονείς του παιδιού που είναι βαριά άρρωστο συνελήφθησαν στην Ισπανία γιατί πήραν χωρίς ιατρική άδεια το άρρωστο παιδί τους από νοσοκομείο του Σαουθάμπτον στη νότια Αγγλία και το μετέφεραν στην Ισπανία

«Θα δούμε το γιο μας το συντομότερο δυνατόν. Θα πεθαίνουμε για να δούμε το πρόσωπό του» είπε ο πατέρας του Άσια ο Μπρέτ Κινγκ μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από την φυλακή του Σότο ντελ Ρεάλ πριν επιβιβαστεί με τη σύζυγό του σε ένα αυτοκίνητο για να αναχωρήσουν από τον τόπο κράτησής τους. «Ευχαριστώ για όλα. Ευχαριστώ την Ισπανία που μας βοήθησε. Ευχαριστώ την Αγγλία που μας βοήθησε», δήλωσε ο Μπρέτ Κινγκ. 

Το ζευγάρι συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στο νότιο τμήμα της Ισπανίας, λόγω του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί από τη Βρετανία με την κατηγορία της απαγωγής και της μεταφοράς χωρίς ιατρική άδεια του πεντάχρονου μικρού ο οποίος πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο. Η βρετανική δικαιοσύνη τελικά διέταξε την Τρίτη να αρθεί το ένταλμα σύλληψης, επιτρέποντας την απελευθέρωση του ζευγαριού από τη φυλακή. Από το Σάββατο, όταν και βρέθηκε ο Άσια νοσηλεύεται σε ένα νοσοκομείο στη Μάλαγα.

Ο πατέρας του μικρού εξήγησε ότι είχαν πάρει το παιδί τους στην Ισπανία με την ελπίδα να πουλήσουν ένα σπίτι εκεί για να πληρώσουν μια εναλλακτική θεραπεία η οποία δεν γίνεται στο νοσοκομείο του Σαουθάμπτον όπου νοσηλευόταν ο Άσια.