current views are: 1

3 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση08:40

ΗΠΑ: Αυθεντικό το βίντεο του δεύτερου αποκεφαλισμού

Αυθεντικό είναι το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου, σύμφωνα με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Δημοσίευση 08:40’
αρθρο-newpost

Αυθεντικό είναι το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου, σύμφωνα με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Αυθεντικό είναι το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου, Στίβεν Σότλοφ, από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Καϊτλίν Χέιντεν.

Ο Στίβεν Σότλοφ, εργαζόταν επί χρόνια στη Μέση Ανατολή μεταξύ άλλων για το περιοδικό “Τάιμ”, την εφημερίδα “Κρίστιαν Σάιενς Μόνιτορ” και την επιθεώρηση “Ουόρλντ Αφέρς Τζέρναλ”. 

Ο 31 ετών δημοσιογράφος αγνοούνταν στη Συρία από τον Αύγουστο του 2013.

Ο Σότλοφ κάλυπτε τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, τη Συρία, το Μπαχρέιν, τη Λιβύη και την Τουρκία, ενώ είχε μείνει καιρό στην Υεμένη, σύμφωνα με τους “Νιού Γιόρκ Τάιμς”, οι οποίοι επικαλούνται φίλους του Σότλοφ. 

Μιλούσε με άνεση αραβικά και έτρεφε βαθιά αγάπη για τον ισλαμικό κόσμο, ενώ είχε μεγαλώσει κυρίως στη Φλόριντα των ΗΠΑ. 

Άρχισε να γράφει για εφημερίδες όταν ήταν ακόμη φοιτητής. Αφού τελείωσε τις σπουδές του το 2005, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Ο Σότλοφ είχε ταξιδέψει επανειλημμένα στα πιο επικίνδυνα μέρη της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τους “Νιού Γιόρκ Τάιμς”. Διαβεβαίωνε τους φίλους του πως έχει συνείδηση των κινδύνων. 

Μάλιστα η μητέρα του είχε πρόσφατα δώσει στη δημοσιότητα ένα συγκινητικό βίντεο στο οποίο καλούσε τους απαγωγείς του γιου της να τον απελευθερώσουν. Νωρίτερα η οικογένεια είχε προσπαθήσει να κρατήσει μυστική την απαγωγή ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ενδεχόμενη απελευθέρωση του ομήρου.


σχετικα αρθρα