Την πρόσληψη 150.000 εκπαιδευτικών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια σχεδιάζει η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με το σχέδιο για τις αλλαγές στην παιδεία, το οποίο αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο της ιταλικής κυβέρνησης που είναι αφιερωμένες στις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις.

Στόχος της ιταλικής κυβέρνησης είναι να καταργηθούν σταδιακά οι αναπληρωτές καθηγητές και να καλύπτονται οι πάγιες ανάγκες για προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις.

Επιπλέον, ο ιταλός πρωθυπουργός μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει συνολικά 20 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη της παιδείας και ότι το ποσό αυτό θα εξασφαλισθεί από περικοπές δαπανών από άλλους τομείς του δημοσίου.

Όσον αφορά στις προαγωγές και τις αυξήσεις των μισθών των καθηγητών και δασκάλων, ο Ρέντσι τόνισε ότι στόχος του είναι να συναρτώνται μελλοντικά με την παραγωγικότητα και την ικανότητα του καθενός και όχι να εξαρτώνται από την ημερομηνία πρόσληψης.

Παράλληλα, έως το τέλος του χρόνου σχεδιάζεται να γίνει ανοικτός διάλογος με καθηγητές και μαθητές. Η οριστική έγκριση της μεταρρύθμισης προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2015.