Καθώς η κρίση στην ανατολική Ουκρανία δεν λέει να εκτονωθεί, στα δυτικά της χώρας θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικά γυμνάσια με τη συμμετοχή ενόπλων δυνάμεων από 12 χώρες, από τις 13 ως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Τα γυμνάσια «Ταχεία Τρίαινα 14», που ανακοίνωσε το πολωνικό υπουργείο Άμυνας είχαν προγραμματιστεί εδώ και καιρό και δεν διοργανώνονται από το ΝΑΤΟ, θα διεξαχθούν σε ένα πεδίο ασκήσεων κοντά στην πόλη Λβιβ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Στα γυμνάσια, εκτός από τις ουκρανικές μονάδες, θα συμμετάσχουν στρατιώτες από την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία, την Εσθονία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Λιθουανία, τις ΗΠΑ και τη Νορβηγία.

Διακόσιοι αμερικανοί αλεξιπτωτιστές θα συμμετάσχουν στην άσκηση όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Πρόκειται για αλεξιπτωτιστές της 173ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας που έχει την έδρα της στην Ιταλία, δήλωσε ο συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου. «Είναι γυμνάσια διατήρησης της ειρήνης», πρόσθεσε.

Εξάλλου αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις αναμένεται να συμμετάσχουν σε άλλα γυμνάσια που θα πραγματοποιηθούν στη Μαύρη Θάλασσα την επόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή ουκρανών στρατιωτών, σημείωσε ο Ουόρεν.