Επαφές με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο θα έχουν στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ οι ηγέτες των ΗΠΑ και της ΕΕ.

«Η συμμαχία πρέπει να αποδείξει με σαφήνεια ότι οι ενέργειες της Ρωσίας, είναι απαράδεκτες και ότι στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες της Ουκρανίας και στο δικαίωμά τους να αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας τους», είπε βρετανική κυβερνητική πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Η συνάντηση θα παράσχει τη δυνατότητα στους ηγέτες να ακούσουν την εκτίμηση του προέδρου Ποροσκένκο για τις τελευταίες εξελίξεις στο έδαφος της Ουκρανίας και τις συζητήσεις του με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν» είπε η βρετανική κυβερνητική πηγή. «Θα στείλει επίσης ένα σαφές μήνυμα στήριξης στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας και ότι η ευθύνη για την αποκλιμάκωση της κρίσης βαραίνει τη Ρωσία».

Στην έκτακτη συνάντηση όπου θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία θα μετάσχουν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέτο Ρέτσι.