Καθιστική διαμαρτυρία με αίτημα υψηλότερους μισθούς πραγματοποίησαν εργαζόμενοι σε καταστήματα γνωστών αλυσίδων φαστ-φουντ σε 150 πόλεις στις ΗΠΑ.

Στη διάρκεια των συγκεντρώσεων έγιναν 52 συλλήψεις στο Ντιτρόιτ και 21 στη Νέα Υόρκη. Συλλήψεις έγιναν επίσης στο Σικάγο και σε άλλες πόλεις. 

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των έτοιμων φαγητών στην πόλη της Νέας Υόρκης ενώθηκαν με εκατοντάδες υποστηρικτές τους σε μια πορεία μέσα από την Times Square όπου έκαναν καθιστική διαμαρτυρία κοντά σε ένα μεγάλο κατάστημα McDonald 's στην Times Square. 

Οι εργαζόμενοι στις αλυσίδες McDonald 's, Burger King, και Wendy καθώς και σε άλλα μεγάλα καταστήματα fast food ζητούν την αύξηση του ωριαίου μισθού τους κατά 15 δολάρια την ώρα και το δικαίωμα να σχηματίσουν μια ένωση χωρίς να υποστούν αντίποινα. 

Ο τρέχον κατώτατος μισθό στις Ηνωμένες Πολιτείες ποικίλλει από πολιτεία σε πολιτεία και κυμαίνεται από περίπου 7.50 δολάρια την ώρα έως περίπου 11 δολάρια την ώρα. Οι διαδηλώσεις ήταν οι τελευταίες σε μια σειρά από απεργίες μιας ημέρας των εργαζομένων στα fast food που χρονολογούνται από το Νοέμβριο του 2012.

TAGS