Σοκ προκάλεσε στην Γαλλία η είδηση ότι ένας έφηβος σκότωσε την 11χρονη αδερφή του και τραυμάτισε σοβαρά τον 8χρονο αδελφό του.

Ο 15χρονος αρχικά ισχυρίστηκε ότι δράστης της δολοφονίας ήταν ένας άγνωστος εγκληματίας που μπήκε στο σπίτι του στο χωριό Μπερνάς κοντά στα γαλλο-ελβετικά σύνορα. 

Το άψυχο σώμα του κοριτσιού, καθώς και το σώμα του μικρού αδελφού της , ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά με μαχαίρι, βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης, την ώρα που ο μεγάλος αδελφός είχε αναλάβει να προσέχει τα αδέλφια του, καθώς οι γονείς παρακολουθούσαν μάθημα γιόγκα. 

Ο 15χρονος βγήκε από το σπίτι σε κατάσταση σοκ, με λεκέδες από αίμα στα ρούχα του για να ειδοποιήσει για το συμβάν καταφεύγοντας σε γειτονικό σπίτι. 

«Ο νεαρός δίνει πλέον μία συνεκτική περιγραφή της εξέλιξης των γεγονότων», δήλωσε ο εισαγγελέας της Μιλούζ Ντομινίκ Αλζεαρί, τονίζοντας ότι υπάρχει το στοιχείο της προμελέτης.

Μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του, θα τεθεί υπό κράτηση σε ειδικές συνθήκες και με την λήψη μέτρων προστασία, με ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.