current views are: 2

5 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:03

Πάνω από 70 νεκροί στο Πακιστάν από τις πλημμύρες

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι στο Πακιστάν και τουλάχιστον 37 στο ινδικό Κασμίρ έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες.

Δημοσίευση 12:03’
αρθρο-newpost

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι στο Πακιστάν και τουλάχιστον 37 στο ινδικό Κασμίρ έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες.

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι στο Πακιστάν και τουλάχιστον 37 στο ινδικό Κασμίρ έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες, τις κατολισθήσεις και τις καταρρεύσεις κτιρίων, καθώς η περιοχή πλήττεται από τους χειρότερους μουσώνες των τελευταίων δεκαετιών.

Στο Πακιστάν, η επαρχία Πουντζάμπ και η περιοχή του Κασμίρ στα σύνορα με την Ινδία έχουν πληγεί περισσότερο από τις τριήμερες καταρρακτώδεις βροχές και τις κατολισθήσεις, ανέφερε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών διάσωσης, ο Ριζουάν Νάσερ.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, οι βροχές που έχουν σημειωθεί στις ανατολικές επαρχίες είναι οι χειρότερες εδώ και 30 χρόνια.

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι στέγες των σπιτιών τους κατέρρευσαν, σε τέσσερις κοινότητες του Πουντζάμπ. Τόνοι λάσπης καταπλάκωσαν επίσης πολλά σπίτια στο Κασμίρ, σκοτώνοντας 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων ανέφερε εξάλλου ότι τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημά τους παρασύρθηκε από χείμαρρους λάσπης στο Κασμίρ.

Στο ινδικό Κασμίρ οι βροχές συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα και τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από καταρρεύσεις κτιρίων και πλημμύρες. Την Πέμπτη ένα λεωφορείο παρασύρθηκε από τα νερά ενός ποταμού στην περιφέρεια Ρατζούρι με αποτέλεσμα να πνιγούν 11 από τους επιβάτες του.

“Συνεχίζουμε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης” για τον εντοπισμό των υπολοίπων επιβατών που αγνοούνται, είπε ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας. “Δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες ότι θα βρούμε επιζώντες, όμως δεν μπορούμε να τους θεωρήσουμε νεκρούς αν δεν εντοπίσουμε τα πτώματα”, πρόσθεσε.


σχετικα αρθρα