Το Μαυροβούνιο, εντός της επόμενης χρονιάς, θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Μίλο Τζουκάνοβιτς.

Ο κ. Τζουκάνοβιτς τόνισε ότι η εκτίμηση αυτή προκύπτει από τα σχόλια που άκουσε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Νιούπορτ της Ουαλίας.

«Όλα τα σχόλια που έχω ακούσει δείχνουν ότι καταγράφεται πρόοδος στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της ευρωατλαντικής ατζέντας και πιστεύεται ότι η χώρα μας το 2015 δικαιούται πρόσκληση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο κ. Τζουκάνοβιτς στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Μαυροβουνίου RTCG από το Νιούπορτ, όπου μετείχε στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

Ο μαυροβούνιος πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμα: «Θεωρούμε ότι θα είναι θετική εξέλιξη, το Μαυροβούνιο στο άμεσο μέλλον να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και παράλληλα να υπάρξει δυναμική στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης του Μαυροβουνίου και άλλων χωρών των δυτικών Βαλκανίων, επειδή πιστεύουμε ότι μόνο με την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ η περιοχή θα γίνει αξιόπιστα σταθερή».

Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς σημείωσε ότι η χώρα του έχει επιτύχει πρόοδο σε τέσσερις τομείς της ατζέντας του ΝΑΤΟ και ότι τον επόμενο χρόνο θα διασφαλίσει και άλλη πρόοδο, που θα έχει ως αποτέλεσμα την προσχώρηση στη Συμμαχία.