current views are: 1

5 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:01

Για επίτροπος Διαδικτύου και Πολιτισμού ο Χρήστος Στυλιανίδης

Στον κατάλογο με τους επιτρόπους που κατάρτισε ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν περιλαμβάνεται και ο κύπριος ευρωβουλευτής Χρήστος Στυλιανίδης. 

Δημοσίευση 15:01’
αρθρο-newpost

Στον κατάλογο με τους επιτρόπους που κατάρτισε ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν περιλαμβάνεται και ο κύπριος ευρωβουλευτής Χρήστος Στυλιανίδης. 

Στον κατάλογο με τους επιτρόπους που κατάρτισε ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν περιλαμβάνεται και ο κύπριος ευρωβουλευτής Χρήστος Στυλιανίδης

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται ότι θα λάβει το χαρτοφυλάκιο του Διαδικτύου και Πολιτισμού.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 26 Ιουνίου 1958,  αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου έλαβε το πτυχίο χειρουργικής οδοντιατρικής.

Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές σε Αγγλία και Αμερική (JFK School of Government, Harvard University) στις πολιτικές επιστήμες, διεθνείς σχέσεις, ευρωπαϊκές σπουδές με ειδικότητα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Το 1995 ίδρυσε με άλλους ενεργούς πολίτες την Κίνηση Πολιτικού Εκσυγχρονισμού.

Το 2006 εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ. Διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Προεδρίας Κληρίδη το 1998 μέχρι το 1999, όπου υπέβαλε οικειοθελώς την παραίτησή του.

Συμμετείχε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Βουλής.

Επίσης, εκπροσώπησε σε κοινοβουλευτικά φόρουμ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕPP) τον ΔΗΣΥ για θέματα, όπως η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τα ευρωπαϊκά σύνορα, η λαθρομετανάστευση, η ευρωπαϊκή ασφάλεια και η ευρωμεσογειακή συνεργασία.


σχετικα αρθρα