Εύκολη νίκη θα κατέγραφε η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν εάν διεξαγόταν προεδρικές εκλογές και είχε απέναντί της τον Φρανσουά Ολάντ, όπως καταγράφει δημοσκόπηση  του ινστιτούτου Ifop για λογαριασμό της εφημερίδας Le Figaro.

Στον δεύτερο γύρο, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου θα μπορούσε επίσης να κερδίσει εάν αντίπαλός της ήταν ο Ολάντ, ο οποίος έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αντιδημοτικότητας στη Γαλλία. 

Αντίθετα, η Λε Πεν θα έχανε εάν έβρισκε απέναντί της κάποιον υποψήφιο της δεξιάς αντιπολίτευσης, είτε αυτός ήταν ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είτε ένας από τους πρώην πρωθυπουργούς Φρανσουά Φιγιόν ή Αλέν Ζιπέ.

Σχετικά με τον πρώτο γύρο, τα αποτελέσματα ορίζονται ως εξής: 

Το 30% επέλεξε τη Μαρίν Λε Πεν και το 24% τον Αλέν Ζιπέ (του UMP). Ο Ολάντ συγκέντρωσε μόνο 16%, γεγονός που σημαίνει ότι θα αποκλειόταν από τον πρώτο γύρο.

Εάν υποψήφιος της δεξιάς ήταν ο Σαρκοζί, η Λε Πεν θα διατηρούσε και πάλι το προβάδισμα αλλά με μικρότερη διαφορά, αφού θα συγκέντρωνε ποσοστό 28% έναντι 25% για τον πρώην πρόεδρο. Ο Ολάντ και σε αυτήν την περίπτωση λαμβάνει το 16% και αποκλείεται από τη συνέχεια.

Μόνο στην περίπτωση που το UMP κατέβαζε υποψήφιο τον Φιγιόν ο Ολάντ θα είχε κάποιες ελπίδες, αφού οι δυο τους θα έδιναν μάχη στήθος με στήθος για να περάσουν στον δεύτερο γύρο: συγκεντρώνουν και οι δύο 17%, πολύ μακριά όμως από τη Λεπέν που θα την ψήφιζε το 32% των Γάλλων.

Στον δεύτερο γύρο, εφόσον περνούσε ο Ολάντ, θα έχανε όποιον κι αν έβρισκε απέναντι του. Θα τον κέρδιζαν και οι τρεις υποψήφιοι της δεξιάς: Ο Φιγιόν με 62% έναντι 38% του Ολάντ, ο Ζιπέ με ποσοστό 66% έναντι 34% και ο Σαρκοζί με 61% έναντι 39%. Ηττημένος θα έβγαινε και από μια αναμέτρηση με την Λε Πεν, με ποσοστό 54% για την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου έναντι 46% για τον Σοσιαλιστή πρόεδρο.

Η Λε Πεν δεν θα είχε καμία τύχη αν βρισκόταν αντιμέτωπη στον δεύτερο γύρο με κάποιον από τους υποψηφίους του UMP. Σε αυτήν την περίπτωση ο Φιγιόν θα αναδεικνυόταν πρόεδρος με ποσοστό 57%, ο Ζιπέ με 64% και ο Σαρκοζί με 60%.