current views are: 2

5 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση19:10

Η Εσθονία κατηγορεί τη Μόσχα για απαγωγή αξιωματούχου

Ένα περίεργο επεισόδιο σημειώθηκε στα σύνορα Εσθονίας – Ρωσίας.

Δημοσίευση 19:10’
αρθρο-newpost

Ένα περίεργο επεισόδιο σημειώθηκε στα σύνορα Εσθονίας – Ρωσίας.

Ένα περίεργο επεισόδιο σημειώθηκε στα σύνορα ΕσθονίαςΡωσίας.

Η Εσθονία ανακοίνωσε ότι ένα μέλος των υπηρεσιών ασφαλείας της απήχθη και μεταφέρθηκε στη Ρωσία σήμερα την ώρα που προσπάθησε να σταματήσει παράνομες δραστηριότητες, όμως η Μόσχα απάντησε ότι συνελήφθη στο έδαφός της και ότι φέρεται να είναι κατάσκοπος.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας Ούρμας Πάετ δήλωσε ότι το Ταλίν επικοινώνησε με τη Μόσχα για το συμβάν, το οποίο χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητικό».

«Ο αξιωματικός αιχμαλωτίστηκε από αγνώστους που ήρθαν από τη Ρωσία την ώρα που εκτελούσε την υπηρεσία του σε εσθονικό έδαφος με τη βία, με την απειλή όπλου. Εκτελούσε την υπηρεσία του αποτρέποντας διασυνοριακές παράνομες δραστηριότητες», αναφέρει ανακοίνωση των υπηρεσιών ασφαλείας της Εσθονίας.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε ότι ένας εσθονός αξιωματικός, με το όνομα Έστον Κόχβερ, συνελήφθη σε ρωσικό έδαφος και ανακρίνεται.

«Από τον εισβολέα κατασχέθηκαν ένα όπλο με σφαίρες, 5.000 ευρώ μετρητά, ειδικός εξοπλισμός για μυστικές ηχογραφήσεις και έγγραφα που υποδεικνύουν ότι (βρισκόταν) σε αποστολή των μυστικών υπηρεσιών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


σχετικα αρθρα