Σε μια αποκάλυψη που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ένας γάλλος δημοσιογράφος, ο οποίος ήταν όμηρος στη Συρία.

Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι ένας από τους απαγωγείς του ήταν ο Μεχντί Νεμούς που θεωρείται δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι.

Το γαλλικό περιοδικό Le Point δημοσιεύει σήμερα δηλώσεις του δημοσιογράφου του, Νικολά Χενίν, ο οποίος υποστηρίζει ότι βασανίστηκε από τον Νεμούς, γάλλο υπήκοο που είχε ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία.

Ο Χενίν κρατήθηκε όμηρος για κάποιο διάστημα μαζί με τους αμερικανούς δημοσιογράφους Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σοτλόφ, οι οποίοι εκτελέστηκαν αμφότεροι δια αποκεφαλισμού από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τις τελευταίες εβδομάδες.
Εκείνος απελευθερώθηκε μαζί με άλλους γάλλους δημοσιογράφους, οι οποίοι κρατούνταν από τον Ιούνιο του 2013.

Ο Νεμούς είναι προφυλακισμένος από τότε που συνελήφθη στη Γαλλία λίγο μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στις Βρυξέλλες τον Μάιο.

Ο Χενίν δεν ήταν διαθέσιμος σήμερα για να σχολιάσει, ωστόσο, μιλώντας τον περασμένο μήνα στο Associated Press, είπε ότι ο Φόλεϊ υφίστατο σκληρότερα βασανιστήρια εξαιτίας της εθνικότητάς του, τα οποία αντιμετώπιζε πάντα με κουράγιο και αξιοπρέπεια.
Εκείνος και οι άλλοι γάλλοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι τον Απρίλιο, περιέγραψαν ότι κρατούνταν σε περίπου δέκα υπόγειους χώρους αιχμαλωσίας, συνήθως μαζί με άλλους.