current views are: 2

8 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:20

Στην Πράγα ο μικρός Άσια Κινγκ για θεραπεία

Για την Πράγα αναχώρησε σήμερα το πρωί από το νοσοκομείο της Μάλαγας στην Ισπανία ο μικρός βρετανός ‘Ασια Κινγκ που πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου.

Δημοσίευση 09:20’
αρθρο-newpost

Για την Πράγα αναχώρησε σήμερα το πρωί από το νοσοκομείο της Μάλαγας στην Ισπανία ο μικρός βρετανός ‘Ασια Κινγκ που πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου.

Για την Πράγα αναχώρησε σήμερα το πρωί από το νοσοκομείο της Μάλαγας στην Ισπανία ο μικρός βρετανός ‘Ασια Κινγκ που πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου. Εκεί αναμένεται να υποβληθεί σε θεραπεία πρωτονίων.

Την Κυριακή το βράδυ, οι αρμόδιοι του νοσοκομειακού κέντρου, η οικογένεια του ‘Ασια Κινγκ και η τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας είχαν σύσκεψη με θέμα την επικύρωση όλων των διοικητικών διαδικασιών που επιτρέπουν τη μεταφορά του πεντάχρονου αγοριού στην τσεχική πρωτεύουσα.

Η οικογένεια του Κινγκ ναύλωσε αεροπλάνο-ασθενοφόρο, παρότι το νοσοκομείο που θα δεχθεί τον μικρό ασθενή, το Proton Therapy Center (PTC), είχε προτείνει να στείλει το δικό του αεροπλάνο-ασθενοφόρο. Το αεροσκάφος διαθέτει “όλες τις εγγυήσεις και προϋποθέσεις που έχουμε ζητήσει”, δήλωσε αργά χθες στον Τύπο ο υπουργός Υγείας της Ανδαλουσίας Ντανιέλ Πέρεθ.

Οι γονείς του ‘Ασια, οι Μπρετ και Νεγέμεχ Κινγκ, πιστεύοντας ότι η θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε το παιδί τους σε νοσοκομείο του Σάουθαμπτον της νότιας Αγγλίας ήταν πολύ επιθετική, αποφάσισαν τη μεταφορά του στην Πράγα για μια θεραπεία πρωτονίων.

Μόλις φθάσει στην Πράγα, ο μικρός αρχικά θα εισαχθεί σε άλλο νοσοκομείο, το Prague-Motol. “Aν οι γιατροί συμφωνήσουν για τη θεραπεία στο PTC, το αγόρι θα νοσηλευθεί σε εμάς και θα μεταφέρεται τακτικά με ασθενοφόρο στο PTC για να υποβάλλεται στη θεραπεία”, εξήγησε η εκπρόσωπος του Prague-Motol Παβλίνα Ντάνκοβα. “Είναι μια συνήθης διαδικασία για τους ασθενείς μας. Κανείς δεν θέλει να καθυστερήσουν τα πράγματα. Όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα του ιατρικού συμβουλίου σήμερα”.

Οι τσέχοι γιατροί που αναμένεται να υποβάλουν σε θεραπεία πρωτονίων τον μικρό φοβούνται ότι οι γονείς του, που είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά, δεν θα δεχτούν μια μετάγγιση αίματος που μπορεί να κριθεί αναγκαία, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του Prague-Motol δρ Μιλοσλάβ Λούντβικ.


σχετικα αρθρα