Έναν «αιμοσταγή κόσμο» θέλουν να δημιουργήσουν οι τζιχαντιστές, όπως δήλωσε ο νέος ύπατος αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο Ιορδανός Ζέιντ Ρά'αντ αλ-Χουσέιν. 

Ο αλ-Χουσέιν, κατά την πρωτη του ομιλία στην έναρξη της 27ης συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, είπε: "Με ποιον τρόπο θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος τακφίρι (*) στο μέλλον...θα ήταν ένας αιμοσταγής κόσμος, εχθρικός και κακόβουλος, χωρίς προστασία προς τους μη τακφίρι".

"Στον κόσμο των τακφίρι, αν η άποψη κάποιου δεν είναι ταυτόσημη με την δική τους- και η δική τους άποψη είναι στενή και ανελαστική- χάνει το δικαίωμα στη ζωή", πρόσθεσε ο πρώτος μουσουλμάνος ύπατος αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

"Στο πλαίσιο του πνεύματος τακφίρι, όπως το έχουμε δει στη Νιγηρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Υεμένη , την Κένυα, τη Σομαλία, το Μαλί, τη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ και παντού στον κόσμο όπου έχουν επιτεθεί κατά αθώων ανθρώπων, περιλαμβανομένης της 11ης Σεπτεμβρίου, δεν υπάρχει αγάπη προς τον πλησίον, δεν υπάρχει παρά η εξόντωση όλων των μουσουλμάνων, των χριστιανών, των Εβραίων και της υπόλοιπης ανθρωπότητας που δεν έχει τις ίδιες θρησκευτικές πεποιθήσεις με εκείνους", είπε.

"Φαντάζονται ότι είναι θαρραλέοι όταν σφάζουν με βάρβαρο τρόπο τους αιχμαλώτους;", αναρωτήθηκε οργισμένα αναφερόμενος στη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

"Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι οι συστηματικές επιθέσεις εναντίον του πληθυσμού εξαιτίας της εθνοτικής καταγωγής ή των θρησκευτικών πεποιθήσεων συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας", προειδοποίησε προσθέτοντας ότι "η διεθνής προτεραιότητα πρέπει να είναι ο κοινός αγώνας κατά των πολέμων αυτών στο Ιράκ και τη Συρία" και η διασφάλιση ότι θα καταβληθούν "όλες οι προσπάθειες για την προστασία ορισμένων εθνοτικών ή θρησκευτικών ομάδων".

"Η δεύτερη φάση είναι η διασφάλιση ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα άλλα διεθνή εγκλήματα θα διωχθούν δικαστικά. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε την ατιμωρησία", είπε καλώντας το Ιράκ "να ενταχθεί στο καθεστώς της Ρώμης και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο".

Ο Ζέιντ Ρά'αντ αλ-Χουσέιν τόνισε επίσης ότι πρέπει να εξετασθεί γιατί ξέσπασαν αυτές οι κρίσεις και κατήγγειλε μεταξύ άλλων, "τα διεφθαρμένα πολιτικά συστήματα" και "τους ηγέτες που καταπίεσαν τμήμα της κοινωνίας των πολιτών".