Ένας εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ζήτησε την παραπομπή ενώπιον δικαστηρίου 35 μελών μιας οργάνωσης οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης για τη συμμετοχή τους στις αντικυβερνητικές ταραχές του Ιουνίου 2013, αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στο κατηγορητήριο, το οποίο επικαλείται κυρίως η εφημερίδα Μιλιέτ, ο εισαγγελέας κατηγορεί τους οπαδούς της οργάνωσης "Τσαρσί" για "απόπειρα πραξικοπήματος" κατά της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης και ζητεί να τους επιβληθεί η ποινή των ισοβίων.

Οι ύποπτοι επιχείρησαν να διαδώσουν μια εικόνα (για τα γεγονότα) παρόμοια με αυτή των αραβικών ανοίξεων προμηθεύοντας τον ξένο Τύπο με φωτογραφίες των συγκρούσεων με σκοπό να ανατρέψουν με παράνομα μέσα τη νόμιμη κυβέρνηση της Τουρκίας, γράφει στην πρότασή του ο εν λόγω εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης.

Η ημερομηνία των δίκης των 35 μελών της Τσαρσί δεν έχει ακόμη ορισθεί.

Η Τσαρσί της Μπεσίκτας, η οποία κατατάσσεται πολιτικά στην αριστερά, υποστηρίζει τόσο τη λαϊκή κληρονομιά του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ, όσο και τη μάχη των εργατών εναντίον του υπερφιλελεύθερου καπιταλισμού.