Βρήκαν τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη; Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο συγγραφέας ενός βιβλίου που αναμένεται να κυκλοφορήσει αύριο. 

Ο συγγραφέας και επιχειρηματίας Ράσελ Έντουαρντς ταυτίζει τον διαβόητο δολοφόνο με τον 23χρονο Πολωνό μετανάστη και κομμωτή Άνταμ Κοσμίνσκι, που ήταν μεταξύ των υπόπτων για τις αποτρόπαιες δολοφονίες τουλάχιστον πέντε γυναικών το 1888.

Στο βιβλίο του, ο συγγραφέας συνδέει τον Κοσμίνσκι με τα εγκλήματα χάρη στο DNA που βρέθηκε σε ένα σάλι.

Το ρούχο ανήκε στο τέταρτο θύμα, την Κάθριν Έντοουες και είχε περισυλλεγεί από έναν αστυνομικό από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή, ενώ οι απόγονοί του το φύλαξαν για αρκετά χρόνια μέχρι που ο Έντουαρντς το αγόρασε σε πλειστηριασμό το 2007.

Με τη βοήθεια ειδικών στη γενεαλογία οι οποίοι εντόπισαν συγγενείς τόσο της Έντοουες όσο και του Κοσμίνσκι και χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία ανάλυσης του DNA, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι κατάφερε να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του ρούχου και να αποδώσει τον φόνο της γυναίκας στον νεαρό μετανάστη.

Σύμφωνα με το νέο βιβλίο, ο Κοσμίνσκι, που μετανάστευσε με την οικογένειά του από την Πολωνία στο Λονδίνο πριν από τους φόνους, ήταν γνωστός στην αστυνομία της εποχής. Το 1891 εισήχθη σε άσυλο και αργότερα πέθανε από γάγγραινα.