Τουλάχιστον 14 άτομα έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής από την ισχυρή έκρηξη σε ένα σταθμό του μετρό στο Σαντιάγο της Χιλής. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για τρομοκρατική πράξη. 

«Είναι μια πράξη που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας τρομοκρατικής επίθεσης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, Αλβάρο Ελιζάντε

Δύο νεαρά άτομα που διέφυγαν με όχημα την ώρα που αποκλείστηκε η γραμμή του μετρό από αστυνομικές δυνάμεις, θεωρούνται ύποπτα.

Σημειώνεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι (τοπική ώρα) σε μια εμπορική περιοχή στο σταθμό Εσκουέλα Μιλιτάρ που βρίσκεται κοντά στη στρατιωτική ακαδημία του Σαντιάγο. Η γραμμή αυτή του μετρό θεωρείται η πιο πολυσύχναστη στη πρωτεύουσα της Χιλής. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικά με ωρολογιακό μηχανισμό που είχαν τοποθετηθεί σε ένα κάδο απορριμμάτων. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Ταυτόχρονα η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπασελέ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη και χαρακτήρισε την επίθεση "φρικτή τραγωδία". «Αλλά η Χιλή είναι και θα συνεχίσει να είναι μια ασφαλής χώρα», πρόσθεσε. 

TAGS