Έκκληση για συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών του «ελεύθερου κόσμου» κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους απηύθυνε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν.

«Για να σταματήσουμε και να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος, έχουμε μάθει από την 11η Σεπτεμβρίου ότι χρειάζεται μια συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών των χωρών του ελεύθερου κόσμου, ανταλλαγή εμπειριών και επιχειρησιακή συνεργασία σε ορισμένους τομείς», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός, δηλώσεις του οποίου μεταδόθηκαν από το ισραηλινό ραδιόφωνο.

«Ο ελεύθερος κόσμος επέδειξε μέχρι τώρα υπερβολική ανοχή απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις, τις τρομοκρατικές οντότητες και τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, όπως το Ιράν», πρόσθεσε ο κ. Γιαλόν.

«Οι πληροφορίες που συλλέγουμε για τη Μέση Ανατολή για μια σειρά απειλών: το Ιράν, τη Χεζμπολάχ, γι' αυτά που συμβαίνουν στη Συρία, για τρομοκρατικές οργανώσεις στο Σινά στην Αίγυπτο, στη Λωρίδα της Γάζας, είναι πολύ καλής ποιότητας και τις μοιραζόμαστε με τους συμμάχους μας», δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός.