Μπροστά σε μια τεράστια απάτη βρέθηκε η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας, η οποία κατέσχεσε πάνω από 165.000 μπουκάλια φτηνού κρασιού, που εμφανίζονταν ως κορυφαίας ποιότητας ερυθρός οίνος της Τοσκάνης.

Όπως ανακοίνωσε η οικονομική αστυνομία της Σιένα,  ένας άνδρας, ο οποίος εμφανιζόταν ως σύμβουλος τοπικών οινοπαραγωγών, πλαστογράφησε έγγραφα και ηλεκτρονικές πιστοποιήσεις ώστε να μπορεί είτε να πωλεί χαμηλής ποιότητας σταφύλια στους παραγωγούς είτε να διοχετεύει στην αγορά φτηνό κρασί ως κορυφαίο προϊόν.

Οι αξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας, ενεργώντας έπειτα από μια πληροφορία που έλαβαν από την κοινοπραξία των τοπικών οινοπαραγωγών, κατέσχεσαν περίπου 75.000 λίτρα πλαστού Μπρουνέλο ντι Μονταλτσίνο –μία από τις κορυφαίες ιταλικές ονομασίες προέλευσης– και 90.000 λίτρα πλαστού Ρόσο ντι Μονταλτσίνο.

Ο ύποπτος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, φέρεται να έκλεψε επίσης 350.000 ευρώ από τον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό ενός οινοπαραγωγού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Καταγγέλθηκε στους εισαγγελείς για εμπορική και ηλεκτρονική απάτη, κατάχρηση και πλαστογραφία.