Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε η οικογένεια του άγρια δολοφονημένου από το Ισλαμικό Κράτος δημοσιογράφου Στίβεν Σοτλοφ.

Όπως ισχυρίζεται εκπρόσωπος της οικογένειας του 31χρονου που αποκεφαλίστηκε την περασμένη εβδομάδα, οι μετριοπαθείς αντάρτες που μάχονται τον Άσαντ, πούλησαν στους τζιχαντιστές πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία όπου βρίσκεται ο δημοσιογράφος έναντι ποσού που κυμαίνεται από 25.000 έως και 50.000 δολλάρια!

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος σε εκπομπή του CNN, κάποιος στο μεθοριακό πέρασμα που χρησιμοποίησε ο Σότλοφ για να εισέλθει στη Συρία κάλεσε το Ισλαμικό Κράτος, που έστησε ένα «ψεύτικο» φυλάκιο ελέγχου. «Ο Στιβ και η ομάδα του κατευθύνθηκαν εκεί και δεν μπορούσαν να δραπετεύσουν».

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι το όνομα του 31χρονου βρισκόταν σε λίστα με υπόπτους για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στην περιοχή.

«Ωστόσο, η πληροφορία ήταν ψευδής», συμπλήρωσε ο Μπάρφι, που επικαλέστηκε πληροφορίες από τη Συρία.

Την ίδια στιγμή, σχολίασε και τις σχέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση Ομπάμα και την οικογένεια Σότλοφ λέγοντας πως είναι «παγωμένες» χαρακτηρίζοντας «αβάσιμες» κάποιες από τις δηλώσεις εκπροσώπου της αμερικανικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος Στίβεν Σότλοφ ήταν έμπειρος δημοσιογράφος και έκανε εδώ και αρκετά χρόνια ρεπορτάζ στη Μέση Ανατολή, την οποία γνώριζε πολύ καλά. Είχε εργαστεί μεταξύ άλλων για το περιοδικό Time, την εβδομαδιαία εφημερίδα Christian Science Monitor, το Foreign Policy και, πιο πρόσφατα, για το World Affairs. Εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2013 στη Συρία.

Τον περασμένο μήνα και λίγο αφότου είδε το φως της δημοσιότητας ο αποκεφαλισμός του Φόλεϊ στις 19 Αυγούστου, ο Σότλοφ εμφανίστηκε εκ νέου σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚ, όπου οι τζιχαντιστές απειλούσαν ότι θα τον εκτελέσουν εάν δεν σταματούσαν οι ΗΠΑ τις αεροπορικές επιδρομές.