Δόθηκε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία ενός πυρηνικού σταθμού, της Φουκουσίμα.

Η Πυρηνική Ρυθμιστική Αρχή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως ο σταθμός Σεντάι στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, ο οποίος διαθέτει δύο αντιδραστήρες και τον εκμεταλλεύεται η εταιρεία Kyushu Electric Power, μπορεί να επαναλειτουργήσει, αν και εξακολουθεί να χρειάζεται γι' αυτό η έγκριση των τοπικών αρχών.

Η Ιαπωνία πλησιάζει στο τέλος του πρώτου από το 1966 πλήρους έτους χωρίς πυρηνική ενέργεια και η δυσπιστία της κοινής γνώμης για τον τομέα παραμένει υψηλή μετά την καταστροφή του 2011 στη Φουκουσίμα, τη χειρότερη έπειτα από εκείνη του Τσερνόμπιλ το 1986.

Οι μονάδες Σεντάι 1 και 2 που εκμεταλλεύεται η Kyushu Electric Power εξετάσθηκαν κατά προτεραιότητα επειδή οι περιπτώσεις τους θεωρήθηκαν απλούστερες από εκείνες άλλων αντιδραστήρων.

Η αρχή αρκείται πάντως να πει ότι οι εγκαταστάσεις είναι τεχνικά ασφαλείς. Απομένουν εξάλλου ακόμη μερικοί τεχνικοί έλεγχοι εργασιών οι οποίες προβλέπεται να γίνουν και εξοπλισμών. Έγκειται στη συνέχεια στους τοπικούς και εθνικούς πολιτικούς ηγέτες να εγκρίνουν την επαναλειτουργία.