Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησε η αυστραλιανή Ομοσπονδιακή αστυνομία κατά τη διάρκεια εφόδου σε ισλαμικό Κέντρου του Μπρίσπαν. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι στρατολογούσαν και χρηματοδοτούσαν τζιχαντιστές για να πολεμήσουν στη Συρία. 

Η αστυνομία έκανε, επίσης, επιδρομή και σε γυμναστήριο του Λόγκαν καθώς ο αδελφός του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου φέρεται να έχει σκοτωθεί στη σύρραξη του Ιρακ, μαχόμενος με τις δυνάμεις που έχουν εγκαθιδρύσει το Ισλαμικό Κράτος. 

Σύμφωνα με τις αρχές υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης τρομοκρατικής επίθεσης και στην Αυστραλία και ο Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας και Πληροφοριών Αυστραλίας (ASIO) αναμένεται να αναβαθμίσει τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στην Αυστραλία, όπως δήλωσε ο απερχόμενος αρχηγός του Οργανισμού, David Irvine. 

Αναλύοντας το σκεπτικό της ηγεσίας του ASIO, ο κ. Ιrvine υπογράμμισε, ότι τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί σημαντικά ο κίνδυνος επίθεσης από τρομοκράτες που θα ήθελαν να χτυπήσουν τη δύση και την Αυστραλία. «Επί του παρόντος, ο κίνδυνος εσωτερικής ή εξωτερικής τρομοκρατικής απειλής ή επίθεσης είναι μέσος. Σκέπτομαι σοβαρά την αναβάθμισή του σε υψηλό» ανέφερε.