Στη Σκωτία βρίσκονται σήμερα και ο Κάμερον, ο Κλεγκ και ο Μίλιμπαντ, οκτώ ημέρες πριν από το ιστορικό δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου για την ανεξαρτησία, σε μία προσπάθεια να ανακοπεί το ρεύμα υπέρ του "ναι" και να αποτραπεί η διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εσπευσμένη επίσκεψη των τριών κορυφαίων πολιτικών ηγετών της χώρας ανακοινώθηκε την Τρίτη, δύο ημέρες μετά την δημοσίευση δημοσκόπησης που έδινε για πρώτη φορά προβάδισμα του «ναι» στο δημοψήφισμα.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο Νικ Κλεγκ, ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, και εταίρος του στην κυβέρνηση, και ο Εντ Μίλιμπαντ, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, δεν θα κάνουν κοινή εμφάνιση, καθώς ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δεν θέλει να εμφανισθεί στο πλευρό του εξαιρετικά αντιδημοτικού στη Σκωτία Κάμερον.

"Συμφωνούμε να αγωνισθούμε για την ίδια υπόθεση, αλλά ο καθένας από τη δική του πλευρά", δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian πηγή του Εργατικού Κόμματος.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία μεγάλη και ιδιαίτερη χώρα. Αυτό είναι που διακυβεύεται. Άρα, ας μην αφήσουμε κανένα περιθώριο αμφιβολίας προς τους Σκώτους: επιθυμούμε διακαώς να παραμείνετε, δεν θέλουμε να διαλυθεί αυτή η οικογένεια των εθνών", γράφει ο βρετανός πρωθυπουργός.