«Πλήγμα για ολόκληρη τη ζωή (του)» και «ψέμα που (τον) πληγώνει» χαρακτήρισε ο γάλλος πρόεδρος τις κατηγορίες της πρώην συντρόφου του, Βαλερί Τριερβελέρ, για περιφρόνηση των φτωχών.

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Nouvel Observateur, που θα κυκλοφορήσει αύριο, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε:

«Αυτή την επίθεση για τους φτωχούς, τους πιο αδύναμους, την έζησα σαν ένα πλήγμα για όλη μου τη ζωή (...). Σε όλα τα καθήκοντά μου, σε όλες τις αποστολές μου, δεν σκεπτόμουν παρά να βοηθώ και να εκπροσωπώ αυτούς που υποφέρουν. Ουδέποτε ήμουν με την πλευρά των ισχυρών, αν και δεν είμαι εχθρός τους, αλλά ξέρω από πού προέρχομαι».

«Εσείς πιστεύετε ότι ξέχασα από πού προέρχομαι; Ο παππούς μου, από τη μητέρα μου, ράφτης με καταγωγή από τη Σαβοΐα, ζούσε με την οικογένειά του σε ένα μικρό δυάρι στο Παρίσι. Ο παππούς μου, από τον πατέρα μου, ήταν δάσκαλος από φτωχή αγροτική οικογένεια της βόρειας Γαλλίας. Πιστεύετε ότι θα μπορούσα να περιφρονήσω το περιβάλλον απ' όπου βαστούν οι ρίζες μου, που είναι ο λόγος ύπαρξής μου;», τόνισε ο γάλλος πρόεδρος.

«Ναι, έχω συναντήσει ανθρώπους στις χειρότερες δυσκολίες, που είχαν ταλαιπωρηθεί από τη ζωή. Δεν μπορούσαν να φροντίσουν τα δόντια τους. Αυτό είναι το σημάδι της έσχατης δυστυχίας. Αυτούς τους ανθρώπους, τους συνάντησα, τους βοήθησα, τους υποστήριξα», υπογράμμισε ο Ολάντ στο Nouvel Observateur.

«Δεν θέλω να ειπωθεί ή να γραφεί ότι αδιαφορώ για τα κοινωνικά δεινά, γιατί αυτό είναι ένα ψέμα που με πληγώνει», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Τριερβελέρ στο βιβλίο της με τίτλο «Ευχαριστώ για τη στιγμή» γράφει: Ο Ολάντ «παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος που δεν του αρέσουν οι πλούσιοι. Στην πραγματικότητα, στον πρόεδρο δεν αρέσουν οι φτωχοί. Ο ίδιος, άνθρωπος της αριστεράς, δηλώνει κατ΄ιδίαν: 'οι ξεδοντιάρηδες' πολύ περήφανος για το χιούμορ του».